Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
#TheFitLife
Επίλεξε έναν Personal trainer σήμερα!

Επίλεξε έναν Personal trainer για σίγουρη αποτελεσματικότητα στην προπόνηση σου

Ένας personal trainer είναι ένα άτομο που πιστοποιείται από έναν επίσημο φορέα ή/και πανεπιστήμιο για τη γνώση και την ικανότητα του για σχεδιασμό προγράμματος προπόνησης και καθοδήγηση ασκούμενου για τη διατήρηση/βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί θα είναι προσωπικό και ειδικό για τον ασκούμενο. O personal trainer θα αξιολογήσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης και θα προσαρμόζει οποιαδήποτε στιγμή του προγράμματος το πρόγραμμα ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτά.

Γιατί να επιλέξω personal training; Πλεονεκτήματα, τι μου προσφέρει;

1.  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Ένας personal trainer θα κρατήσει προσωπικό ιστορικό και καρτέλα με σωματικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ασκούμενου για καθορισμό προσωπικού στόχου του προγράμματος άσκησης, αποτελεσματικά και αποδοτικά.

2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Ο personal trainer θα σχεδιάσει το personal training, δηλαδή το προσωπικό πρόγραμμα άσκησης, σύμφωνα με ειδικές μετρήσεις φυσικής κατάστασης και με σεβασμό στις μυοσκελετικές ιδιαιτερότητες, την ύπαρξη τραυματισμών ή/και μυοσκελετικών ανισορροπιών του ασκούμενου. 

3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ. Μέσω ειδικών μετρήσεων της φυσικής κατάστασης, ο personal trainer αναπροσαρμόζει την ένταση της άσκησης. Επίσης, εξετάζεται η επίτευξη του στόχου και η πρόοδος του ασκούμενου, οδηγώντας σε συμμόρφωση στο πρόγραμμα και τονώνοντας το αίσθημα ικανοποίησης. 

4. ΜΕΙΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ. Ένας personal trainer μπορεί να βελτιώσει την εκτέλεση των ασκήσεων (τεχνική, συνδυασμό ασκήσεων, σωστή αναπνοή, κατάλληλη αποκατάσταση) και την ικανότητα σας ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης τραυματισμού. Μέσω σωστού προγραμματισμού μπορείτε να φτάσετε στο ζενίθ της εκτέλεσης της κάθε άσκησης και να βελτιώσετε τη δύναμη και τη φυσική σας κατάσταση.

5.  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ. Η καλή επικοινωνία personal trainer και ασκούμενου θα οδηγήσει στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του ασκούμενου φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο personal trainer καθοδηγεί και παρακινεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, βοηθάει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, έτσι ώστε ο ασκούμενος να βρίσκει δυνάμεις και να ξεπερνά τον εαυτό του.  

6. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. Το προσωπικό πρόγραμμα άσκησης, χαρακτηρίζεται από ποικιλία ασκήσεων και μεθόδων προπόνησης. Προσαρμόζεται ανάλογα με τη διάθεση και την ικανότητα σας με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της άσκησης να διασκεδάζετε και να σας προκαλεί για την εκτέλεσή του.

7.  ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ. Ο personal trainer θα σας βοηθήσει να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα, να αυξήσετε το βασικό μεταβολισμό σας, να αυξήσετε το ρυθμό καύσης θερμίδων και να χάσετε μάζα λίπους αποτελεσματικότερα. Θα σας υπενθυμίζει επίσης συχνά ότι χρειάζεται έλεγχος και στη διατροφή για να εμφανισθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από 30-80€ την ώρα, αλλά οι περισσότεροι personal trainers κάνουν οικονομικότερες τιμές εάν κλείσετε μια σειρά προπονητικών συνεδριών, για παράδειγμα για ένα πακέτο ενός μήνα, εξαμήνου, εννιαμήνου κ.ο.κ. Επίσης, αρχικά, οι συνεδρίες είναι συχνότερες, αλλά όσο αποκτάτε εμπειρία σε αυτό που κάνετε, οι συνεδρίες μπορούν να αραιώσουν στη 1-2 φορές/εβδομάδα.

9.  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ. Ο ρόλος του personal trainer είναι να σας παρέχει τη γνώση, την καθοδήγηση, τους τρόπους και τις δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορείτε να ασκείστε ΜΟΝΟΙ σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Θα σας υποστηρίξει για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Αφήστε τον να σας διδάξει να γίνετε εσείς ο προσωπικός γυμναστής του εαυτού σας.

10. ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ. Ένας personal trainer έχει ένα δίκτυο συνεργατών που αφορούν ιατρικά θέματα, τη διατροφή, ειδικές μετρήσεις και να σας συστήσει τον καλύτερο επαγγελματία για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. 

TIP: Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας έχει παρασύρει σε ξέφρενους ρυθμούς υποχρεώσεων, με ελαχιστοποίηση του ελεύθερου μας χρόνου. Λύσεις όμως για φυσική δραστηριότητα μπορούν να βρεθούν αρκετές. Συζητήστε και ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία personal trainer, να σας υποδείξει την κατάλληλη μέθοδο προπόνησης και το προπονητικό σχεδιασμό που ταιριάζει σε εσάς για συνέπεια και σίγουρο αποτέλεσμα για τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. 

 

Βρες κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία που να κάνει ατομικές προπονήσεις μέσω της fitpal εδώ και ξεκίνα να γυμνάζεσαι σήμερα κ όλας!